loader image

VOF braspenning

Loopstal en Fokkerij

Loopstal

Wij hebben een kleinschalige loopstal voor groepshuisvesting van jonge paarden. 

De veulens, en jaarlingen kunnen terecht van ongeveer oktober tot en met april.  Ze staan in groepsverband en kunnen binnen om te eten, rusten en te schuilen, maar ook naar buiten om te rennen en te spelen in de paddock.  Het is belangrijk voor hun spieren, botten en hun sociaal gedrag om dit te doen, samen  met soort en leeftijdsgenoten.

Fokkerij

Voor onze hobby fokken wij af en toe een veulen. 

We zijn begonnen met Nimone. Deze Stb. prok merrie van Zeoliet x Zuidhorn x Uppercut komt uit de stam 133 waar ook de goedgekeurde hengsten Amethist, Matterhorn en Big Star uit komen.

Ze heeft veulens gekregen van Jet Set D, Farrington, Unaniem, United, Extase, Chapeau TN en Cazan van het Schaeck. Inmiddels is zij na 22 jaar in ons bezit geweest te zijn op 25 jarige leeftijd overleden.

Zirio (v. Jet Set) heeft PSG dressuur gelopen in Denemarken en Noorwegen. Als veulen mocht hij naar de Nationale veulenkeuring.

Meloneras (v. Chapeau TN) is via de veulenveiling Houten naar Engeland gegaan. Geronimo (v. United) is naar Denemarken vertrokken en Ixus (v. Extase) naar Engeland.

Ezimone (v. Unaniem) is inmiddels Elite, IBOP spr, en met haar fokken we verder. Rob (B spr, L1 drs) en Carmen (1.10 spr) hebben haar op wedstrijd gereden.
Intussen heeft ze veulens gekregen van Grandorado TN en Just One. En drachtig van Napardi. Milamone (v Grandorado TN) was kampioen spring merrie veulens in Zuid-Holland. Intussen is zij ook Elite, IBOP spr geworden. Ook is ze op 5 jarige leeftijd al 1.20 springen.

Eind 2014 is er een nieuwe merrie gekomen. Ze heeft eerst in de sport gelopen. Intussen is ze Z2 dressuur geklasseerd.  Deze Haarlem x Lennard x Hamar is Elite, sport drs, IBOP spr, D-oc.  Zowel Marleen (Z2), Carmen (Z1) en Sanne (L2) hebben Zantea op wedstrijd gereden. Ze heeft een merrieveulen Osiritea (D-oc, prok) gekregen van Unaniem in 2019 en nu drachtig van McLaren.

In 2021 hebben we voor het eerst met onze pony Kelly B (keur, sport) gefokt. Deze Kasanova van Klaverborch x Kenaf heeft met de meiden in de sport gelopen. Ze heeft een mooi hengstveulen gegeven van Forsyth jr.

Verder hebben we nog Gaudi gefokt. Deze ruin is met Carmen Z1 dressuur geworden. Hij is van United uit een Kennedy x Sultan merrie uit de Lady Reveil stam.

Daarnaast hebben we aan aantal paarden gefokt of aangekocht.

Zivona (Nimmerdor x Matchim), haar dochter van Rubinstein ( Kivona) en kleindochter Didivona van Jazz.
Zivona staat aan de basis van de Hengsten Unaniem, Garmisch, Bosch Blue en King Salvador.

Ook hebben wij goede herinneringen aan Suleika (Burggraaf x Triton) is internationaal springpaard, en Bonny, deze merrie werd reserve kampioen in Ermelo. Met deze bonte van Ed King Hill x Samber hebben we ook een veulen van Donnerstern gefokt.  Deze Dazzler doet het inmiddels ook goed in sport en fokkerij.

Onze diensten

  • Hoefsmederij
  • Pensionstalling
  • Loopstal
  • Fotografie
  • Fokkerij

Locatie

Kijkuitstraat 9
4567 PA Clinge
0031-(0)114-320403
KvK 21017615
BTW NL813747326B01

Contact